GINOP-8.3.1-16   Mikro-, kis-és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogram

Kedvezményezett neve:               "NORMA" Nyomdász Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe:                                 NYOMDAGÉP BERUHÁZÁS MIKRO-,KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE
Támogatási összeg:                        149,90 millió Ft
Projekt tartalmának bemutatása:  NYOMDAGÉP BERUHÁZÁS MIKRO-,KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE
Projekt azonosító száma:            GINOP-8.3.1-16

 

 

Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása

GINOP-4.1.4-19-2020-03207

Kedvezményezett neve:               "NORMA" Nyomdász Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe:                                 A "Norma" Nyomdász Kft. székhelyének napelemes fejlesztése
Támogatási összeg:                        9.190.000 Ft
Projekt tartalmának bemutatása:  Napelemes rendszer telepítésével megújuló energiaforrás-felhasználás növelése
Projekt  tényleges befejezés dátuma:  2021. 05. 31.
Projekt azonosító száma:            GINOP-4.1.4-19-2020-03207

A projekt célja volt, hogy a megvalósítási helyszínen található nyomdaipari üzemünk villamos energia ellátását részben fedező, megújuló energiát hasznosító napelemes rendszer kerüljön kivitelezésre, ezzel is hozzájárulva a környezeti fenntarthatóság és a költséghatékonyság céljaihoz, mivel így a vásárolt hálózati villamos energia fogyasztás jelentős mértékben lecsökken a jövőben. A projektben megvalósult műszaki tartalom egy 59,675 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése és beüzemelése volt, a hozzá tartozó inverter berendezéssel együtt.

Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

GINOP-4.1.3-19-2020-01976 számú pályázat

 

Kedvezményezett neve:               "NORMA" Nyomdász Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe:                                     Napelem rendszer létesítése
Támogatási összeg:                         1.178.000.-Ft
Támogatás mértéke:                      100%
Projekt tartalmának bemutatása: : Napelemes rendszer telepítésével megújuló energiaforrás-felhasználás növelése
Projekt  tényleges befejezés dátuma:  2020. 08.25.
Projekt azonosító száma:            GINOP-4.1.3-19-2020-01976


A Norma Nyomdász Kft. telephelyének teljes éves áramfogyasztásának előállítása és fedezése megújuló energiaforrásból. A cég ökológiai lábnyoma vált kisebbé a beruházás által, ami a fenntarthatóság szempontjából elengedhetetlen: Befektetés a jövőbe.

Gazdaságosan gyártható nagyméretű csomagolócímke prototípusának kifejlesztése

GINOP-2.1.7-15-2016-02616 számú pályázat

 

A nyomdagépek piacán jelenleg nincs olyan keskenypályás nyomdagép, ami a kiterjesztett hosszúságú (1000 mm feletti) tekercses nyomat (címke) előállítására képes. A csomagolóanyagok címkézése automatizálva van, ami viszont tekercses nyomatokat feltételez. Ezáltal a jelenlegi fejlesztés a teljes nyomdaipar számára is újdonságot jelent, mivel lehetővé teszi a kiterjesztett hosszúságú tekercsből gyártható nyomatok kis- és középsorozatban is gazdaságos előállítását. A speciális gép kifejlesztése mellett meghatározásra került az egyes nyomattípusok esetén alkalmazandó technológia is.
A projekt keretében az alábbi bizonytalanságokat kellett feloldani:
- A nagyméretű nyomóhenger beintegrálható-e a keskenypályás technológiába?
- A megnövekedett nyomóhengerek alkalmazása miatt a festékező henger - ellennyomó henger – nyomóhenger hármas geometriai arányai megváltoznak, ezért a
nyomdaiparban jelenleg használatos sztenderdek valószínűleg nem lesznek alkalmazhatóak. Sikerül-e működőképes, jó nyomatminőséget eredményező geometriai sztenderdeket meghatározni?
- Milyen hordozóanyag, festék, lakk és ragasztó kombináció alkalmas a magas minőségű nyomat ezen technológiával történő előállítására?
A projekt eredményeként két prototípus is elkészült: Gazdaságosan gyártható, kiterjesztett hosszúságú nyomat prototípusa, valamint ennek előállítására alkalmas nyomdaipari berendezés prototípusa.
Az innovációs feladat elvégzésében a cég műszaki vezetőjének irányításával a szakembereink jelentős hányada részt vett.
A projekt 191 937 691 Ft bekerülési költséggel, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege 126 484 777 Ft (65,9%).

 

Technológiai innováció a nyomdatechnikában Hódmezővásárhelyen

GOP-1.3.1-11/C-2012-1196


A hódmezővásárhelyi Norma Nyomdász Kft az elmúlt 20 év alatt jelentős technikai fejlesztéseket hajtott végre saját erőből, ezen felül két GOP pályázat keretében további nyomdaipari gépeket vásárolt és épületgépészeti beruházást valósított meg. A modern nyomdatechnikai eszközök optimális kihasználását, a termékkör bővítését, a minőség további javítását akadályozta az analóg technológiára épült grafikai előkészítő tevékenység.


A jelen pályázat keretében megvásárolt eszközökkel az analóg, korlátozottan kontrollálható és decentralizált grafikai előkészítésre épülő nyomtatási folyamatokat váltották ki digitális alapú előkészítésre. Ezáltal az előkészítéstől a nyomtatásig egy egységes munkafolyamat-irányítás vált lehetővé. Így minden előkészítési fázisban és nyomtatáskor is megvalósítható a folyamatos kontroll.
Az innovációs célok megvalósítása érdekében vásároltak UV lézerdiódás levilágító berendezést, melyet a folyamat komplexitása érdekében kiegészítettek további eszközökkel: speciális nyomtatóval, géptermi színmérővel, lemezellenőrző műszerrel, spektrofotométer fejjel, automatikus tesztábra bemérő asztallal, nyomatellenőrző rendszerrel. Az eszközök magas színvonalú szoftverekkel kerültek leszállításra. A nyomdatechnikában alapvetően fontos színhelyesség ellenőrizhetősége érdekében új fejlesztésű grafikai monitorok kerültek beszerzésre. A speciális nyomtató kettős célt szolgál. Egyrészt tud papírra nyomtatni, ezáltal valós méretben és tökéletes színhűséggel készíthető el a próbanyomat, ami a megrendelőnek is bemutatható. Másrészt tud filmet is készíteni, így a lézeres levilágító berendezés esetleges meghibásodása esetén un. hagyományos eljárással is elkészíthető a nyomóforma. Ezzel a vevői igények határidőre történő biztonságos kiszolgálása megoldható.
A fejlesztésnek jelentős elemét képezte a fenti eszközök és a meglévő berendezések egységes rendszerré építése, új technológiai folyamatok kialakítása, beüzemelése a különféle nyomdai munkáknak megfelelően. Az új rendszer kiépítését a cég munkatársai valósították meg, a műszaki és informatikai munkatársak aktívan részt vettek a technológiafejlesztésben.
A fejlesztés eredményeként bővülhet a vállalkozás szolgáltatási tevékenysége, emelkedik annak színvonala, erősödik piaci pozíciója, munkahely megtartó, esetleg foglalkoztatás bővítő képessége.
A nettó 38,5 mFt költségvetésű projekt megvalósításához 25 mFt vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Új Széchenyi Terv. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

GOP-2.1.1-09/B-2009-0021 pályázat

 

 

A Norma Nyomdász Kft a GOP-2.1.1-09/B-2009-0021 pályázat keretében eszközállományának és infrastruktúrájának fejlesztésére 2009-ben 88 013 233,- Ft támogatást nyert.

A pályázat keretében beszerzésre került egy 2200XL 13” flexo – tekercses – nyomdagép egy 17” áttekercselő géppel.

A géppel első megrendelésként kettőszázhúszmillió sorszámozott pontgyűjtő cimkét gyártottunk az egyik nagy hazai áruházláncnak.
Ezen felül folyamatosan növeljük részesedésünket az élelmiszercsomagolási piacon.

A pályázatról részleteket megismerhetnek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu/tamogatottpalyazatok) és a MAG Zrt – Közreműködő Szervezet (www.magzrt.hu/nyertespalyazatok) honlapján.

 

GOP-2.1.1/A-2007-0525 pályázat

A Norma Nyomdász Kft. a GOP-2.1.1/A-2007-0525 pályázat keretében 2007-ben kötészeti beruházásához támogatást nyert el az Európai Uniótól.

KAPCSOLAT

  • Telephely & Iroda
    Rárósi utca 10.
    H-6800 Hódmezővásárhely
    Hungary
    Tel.: +36 62 244 499
    Fax: +36 62 241 249
  • E-mail
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Nyitvatartás
    Munkanapokon 6:00 – 16:00

A Norma Nyomdász Kft. weboldalainak böngészésével Ön beleegyezik a sütik használatába Részletek